Slučaj žene koja je nađena mrtva u Sarajevu: Nakon svađe je ostavili da umre

Radiosarajevo.ba
Slučaj žene koja je nađena mrtva u Sarajevu: Nakon svađe je ostavili da umre
Avaz / Kuća u kojoj je pronađeno tijelo Senade A.
Žena čije je tijelo pronađeno u ponedjeljak u napuštenoj kući u sarajevskom naselju Malta, identificirano je. Radi se o 37-godišnjoj Senadi A. iz Sarajeva.

Podsjećamo vas da je njeno tijelo pronađeno u ponedjeljak, oko 16 sati, nakon što je policija primila poziv da se u Butmirskoj ulici, u prostoriji napuštene kuće, nalazi beživotno tijelo.

Navodno, njeno tijelo ležalo je u kući nekoliko dana. Jedna stanarka obližnje zgrade za medije je govorila da su se u dvorištu te kuće često mogle vidjeti bačene šprice i igle...

„U četvrtak su cijelu noć bile cika i vriska. Ti narkomani što se skupljaju u kući u ponedjeljak su došli, vjerovatno vidjeli da je ta žena mrtva, izašli i sjeli u kafić prekoputa i pozvali policiju“, otkrila je ona za Oslobođenje.

Već u ponedjeljak je uhapšen Suad V. (1978.) iz Sarajeva koji je osumnjičen da se može dovesti u vezu s cijelim slučajem, a policija je tada krenula u potragu za Fadilom B. (1983), navodnim momkom preminule 37-godišnjakinje. Prema nezvaničnim informacijama, do kojih je došao Faktor, Senada A. preminula je nakon što joj je pozlilo poslije verbalnog i fizičkog sukoba s Fadilom B.

Istraga pokazuje da su Senada, Fadil i Suad te noći boravili u toj kući. U jednom trenutku – toksikološki nalazi pokazat će koliko je i da li je droga imala utjecaj na događaje – Senada i Fadil su se sukobili, a njoj je potom pozlilo. Dva muškarca ostavili su 37-godišnjakinju u kući, gdje je i preminula i pobjegli.

Fadil B., nezvanično, nije zvao pomoć zbog potjernice koja je raspisana za njim – nije se odazvao na izdržavanje zatvorske kazne zbog razbojništva, dok je Suad V. navodno kazao da „neće u to da se petlja“. Suad V. je, nakon saslušanja, pušten na slobodu, a protiv njega će vjerovatno biti podnesena krivična prijava za neprijavljivanje krivičnog djela i nepružanja pomoći.

Fadila B. policija je pronašla i uhapsila ga zbog „nasilničkog ponašanja“, a već je „proslijeđen“ Sudskoj policiji u Istočnom Sarajevu i upućen u zatvor.

U međuvremenu, obavljena je i obdukcija tijela Senade A. Na njenom tijelu nisu pronađeni tragovi nasilne smrti i neposredni uzrok zbog kojeg je preminula trenutno nije poznat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije