Detalji: Pronađeno žensko tijelo na Malti, privedena jedna osoba

Radiosarajevo.ba
Detalji: Pronađeno žensko tijelo na Malti, privedena jedna osoba
Radiosarajevo.ba / Ilustracija/Malta
Nakon što je jučer na Dolac-Malti pronađeno tijelo nepoznate ženske osobe u Butmirskoj ulici, sarajevska policija je danas nastavila uviđaj.

Naime, zbog nepostojanja uvjeta za obavljanje uviđajnih radnji u večernjim satima, uviđaj je nastavljen danas.

Nakon preliminarnog pregleda, tijelo je vozilom KJKP Pokop prevezeno u prosekturu Bare, gdje će po naredbi tužioca biti izvršena obdukcija, kao i identifikacija.

Radeći na utvrđivanju svih okolnosti pronalaska beživotnog tijela, policijski službenici su saslušali četiri osobe u svojstvu svjedoka.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 345. KZFBiH (Neprijavljivanje krivičnog djela ili učinitelja), a u vezi s krivičnim djelom iz člana 175. KZFBiH (Nepružanje pomoći), pomenutog dana u 20 sati, slobode je lišen V.S., rođen 1978. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Policijski službenici intenzivno tragaju za licem B.F., rođen 1983.godine u Zvorniku, gdje je i nastanjen, s privremenim boravkom u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu s ovim događajem. Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji rukovodi ekipom u čijem sastavu su policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije