Slučaj u Širokom Brijegu: Advokatu izrečena uslovna kazna zbog zloupotrebe povjerenja

0
Fena
Slučaj u Širokom Brijegu: Advokatu izrečena uslovna kazna zbog zloupotrebe povjerenja
Pixabay / Ilustracija / Presuda

Kantonalno tužilaštvo ZHK u Širokom Brijegu dokazalo je krivnju optuženika Branka Ivankovića iz Širokog Brijega, zbog kaznenih djela zloupotrebe povjerenja i krivotvorenja isprave.

Presudom Općinskog suda u Širokom Brijegu Branku Ivankoviću je izrečena uslovna presuda, utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od sedam mjeseci s rokom provjeravanja od dvije godine.

Branko Ivanković je u razdoblju od 15. januara 2019. do 19. februara 2019., kao punomoćnik – advokat Z. I. iz Širokog Brijega, zastupajući njegove interese pred Općinskim sudom u Širokom Brijegu, zloupotrijebio dato ovlaštenje. Naime, Branko Ivanković je na ime usluga koje je pružao od V. L. primio iznos od 840 KM, ali Z. I. nikada nije obavijestio o tome, niti mu je predao navedeni novac.

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Pogledajte kako su radnici KJKP Rad dizali parkirana vozila ispred kontejnera

Branko Ivanković je kao advokat zajedno sa V. L. krivotvorio potvrdu u kojoj je navedeno da je Z. I. u cijelosti isplatio dug prema advokatskom uredu Ivanković iz Širokog Brijega, a potom je V. L. koja je priznala počinjenje kaznenog djela i svjedočila protiv Branka Ivankovića tu krivotvorenu potvrdu zajedno s ostalom dokumentacijom predala Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Presudu je potvrdio Kantonalni sud u Širokom Brijeg, čime je ona postala pravomoćna i protiv iste nije dozvoljena žalba, priopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije