Slučaj u BiH: Kreirao lažni Facebook profil pa žrtvu naveo da uplati X-bonove

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u BiH: Kreirao lažni Facebook profil pa žrtvu naveo da uplati X-bonove
Print Screen / Ilustracija / Na slici nije priukazan događaj iz teksta)

Bratunčanin N. A. osumnjičen je za prevaru putem Facebook-a. On je korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil i naveo C. E. iz Zvornika, da uplati "X-bon”-ove koje je kasnije iskoristio u kladionici.

Inspektor za visokotehnološki kriminalitet Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Zvornik protiv osumnjičenog je podnio izvještaj za prevaru Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina.

"N. A. iz Bratunca je 2. novembra 2021. godine putem društvene mreže Facebook, korištenjem javno dostupnih fotografija i informacija kreirao lažni profil na navedenoj društvenoj mreži, te dovelo u zabludu C. E. iz Zvornika, nakon čega ga je navelo da uplati X-bon-ove u vrijednosti od 400 KM, te je iste iskoristilo na elektronskoj platformi kladionice, a novac podiglo u poslovnici u Bratuncu", navodi se u saopćenju.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Policijska uprava Zvornik apeluje na sve građane da sa velikom dozom opreza koriste društvene mreže, kao i da ne ustupaju svoje lične podatke niti podatke o bankovnim karticama putem društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije