Slučaj u bh. gradu: Prodavao drogu i maloljetniku, drogirali se u stanu

0
Radiosarajevo.ba
Slučaj u bh. gradu: Prodavao drogu i maloljetniku, drogirali se u stanu
Foto: Arhiv / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

G. M. iz Srpca uhapšen je nakon što je policija utvrdila da su od njega drogu kupili M. J. i maloljetna osoba iz Srpca.

Pripadnici Policijske stanice Srbac, jučer su operativnim radom na terenu došli do saznanja da M. J. iz Srpca i maloljetna osoba posjeduju određenu količinu marihuane, koju su dobrovoljno predali policajcima.

"Daljim radom, policijski službenici su utvrdili da su navedena lica opojnu drogu konzumirali i dan ranije u kućama stanovanja, te da su istu kupili od lica G. M. iz Srpca koji je i lišen slobode", navodi se u saopćenju Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

Intervju | Sergej Barbarez: Ne odričem se Džeke i Pjanića, želim graditi tim i na mladim igračima

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se protiv G. M. dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga, dok je M. J. uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja po članu 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

Protiv maloljetne osobe će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja po članu 4. istog Zakona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije