U akciji sarajevske policije pao diler: Oduzeti marihuana i spid

0
Radiosarajevo.ba
U akciji sarajevske policije pao diler: Oduzeti marihuana i spid
Foto: MUP KS / Oduzeti droga i oružje

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga sarajevske policije jučer su ulici Kemala Kapetanovića u Novom Sarajevu izvršili kontrolu i lični pretres E. G. (31) iz Sarajeva.

Tom prilikom je kod 31-godišnjaka pronađeno devet pvc kesica marihuane. Riječ je o kesicama sa patent zatvaračem i logom lista marihuane. Zaplijenjena su i dva pvc paketića spida te mobiltel.

 Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policajci su izvršili pretres stana koji koristi E. G., a koji je lociran u također ulici Kemala Kapetanovića, područje općine Novo Sarajevo.

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

NES BiH: Za Dodika su Srbi najveće žrtve, a u masovnim grobnicama su samo Bošnjaci

"Tom prilikom pronađeni su pvc kesa, hermetički zavarena, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 500 grama, tri pvc kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, pvc kesica sa patent zatvaračem sa sadržajem NN materije bijele boje, koja asocira na opojnu drogu spid, rolna pvc folije, aparat za zavarivanje i vakumsko pakovanje pvc folija sa tragovima suhe zeljaste materije, digitalna vaga sa tragovima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, automatska puška kalibra 7,62 milimetra, sa skinutim drvenim kundakom, automatska puška sa preklopnim kundakom, kalibra 7,62 milimetra, šest pakovanja sa po 20 komada metaka kalibra 7,62 milimetra, pakovanje sa 15 komada metaka kalibra 7,62 milimetra, pakovanje sa 14 komada metaka kalibra 7,62 milimetra, okvir za automatsku pušku u kojem se nalazi 25 metaka kalibra 7,62 milimetra", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

E. G., koji se sumnjiči za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije