Sletio vozilom s ceste kod Bosanske Gradiške u kojem su pronađeni migranti

Anadolija
Sletio vozilom s ceste kod Bosanske Gradiške u kojem su pronađeni migranti
Foto: Arhiv / MUP RS

Policijski službenici Policijske uprave Gradiška, sinoć su u mjestu Vrbaška, opština Bosanska Gradiška, tokom redovne kontrole pokušali su zaustaviti vozilo marke ''Mercedes Benc'' koje se oglušilo na zakonito izdato naređenje, nastavilo s kretanjem te sletjelo sa kolovoza.

"Dolaskom do vozila, pronađeno je 13 migranta, državljana Iraka, Irana, Sirije i Pakistana, a za koje se sumnja da su ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu iz susjednih država", navodi se u saopćenju Policijske uprave Gradiška.

Na mjestu događaja je obavljen uviđaj prilikom čega su pronađeni predmeti koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku, kao i ugovor o korišćenju vozila na ime državljanina Moldavije (28).

O svemu je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, rad na dokumentovanju krivičnog djela "Krijumčarenje ljudi" je u toku, a pronađeni migranti predati su Jedinici granične policije Gradiška.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije