Sjećate li se vozača koji je Passatom pokosio trudnicu i sarajevskog policajca? Ponovo je uhapšen

7
A. Ka.
Sjećate li se vozača koji je Passatom pokosio trudnicu i sarajevskog policajca? Ponovo je uhapšen
Foto: Čitalac/Radiosarajevo.ba / Policija obavila uviđaj

Sarajevski policajci ponovo su uhapsili starog policijskog znanca - Enesa Kozića (35) iz Sarajeva, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Njega su u četvrtak u 13.30 sati u ulici Piruša u starom dijelu Sarajeva priveli pripadnici Policijske uprave Stari Grad.

Tom prilikom kod 35-godišnjaka su pronađena dva paketića spida.

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

BiH će ipak dobiti dvije milijarde KM: U zadnji čas dogovorena lista reformi

Kozić, koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predat je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Višestruki povratnik

"Nastavlja se kriminalistička obrada nad osumnjičenim", saopćili su iz MUP-a KS, navodeći inacijale osumnjičenog.

Podsjetimo, Kozić je 12. oktobra u 22.25 sati u ulici Maršala Tita u sarajevskoj općini Centar, sa Passatom pokosio policajca i trudnicu M. D. iz Sarajeva.

Policija obavila uviđaj

Passat, kojim je upravljao Kozić, udario je u zaustavljeni Peugeot, nakon čega je njegovo vozilo udarilo u policajca i vozačicu M. D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M. D. prevezena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Ko je vozač koji je Passatom pokosio policajca i trudnicu: Hapšen zbog krađe, napada na policiju...

Ko je vozač koji je Passatom pokosio policajca i trudnicu: Hapšen zbog krađe, napada na policiju...

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E. K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM.

Od njega je tada privremeno oduzeto vozilo. Interesantno je da su i tada policajci izvršenim pretresom kod E. K. pronašli paketić spida.

Kako je ranije objavio portal Radiosarajevo.ba, Kozić je, osim saobraćajnih prekršaja, ranije počinio i više krivičnih djela.

Napao i policajca

Stupce crne hronike punio je i početkom septembra prošle godine kada su ga hapsili pripadnici Policijske uprave Stari Grad. Tada je priveden zbog teške krađe.

Kozić je odslužio više zatvorskih kazni. Radi se o krivičnim djelima neovlašteno posjedovanje oružja i municije, lažno prijavljivanje, napad na ovlašteno službeno lice, posjedovanje i omogućavanje droge...

Javnosti je poznat i po tome što je bio akter događaja iz jula 2020. godine na Vratniku u Sarajevu, kada je s još dvojicom muškaraca s namjerom bijega od policajaca, fizički napao jednog od trojice policajaca koji su bili u potjeri za njima i nanio mu povrede.

Kozić je u ovom slučaju priznao napad te odslužio zatvorsku kaznu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije