Detalji nesreće u centru Sarajeva: Višestruki povratnik Passatom pokosio policajca i trudnicu

9
A. Ka.
Detalji nesreće u centru Sarajeva: Višestruki povratnik Passatom pokosio policajca i trudnicu
Foto: Čitalac/Radiosarajevo.ba / Policija obavila uviđaj

Dvije povrijeđene osobe epilog je teške saobraćajne nesreće koja se u četvrtak, 12. oktobra u 22.25 sati, dogodila u ulici Maršala Tita u centru Sarajeva.

Kako su saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, povrijeđeni su policajac i M. D. iz Sarajeva.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, Sarajka je trudnica.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

U saopćenju MUP-a KS navodi se da su policajci kontrolisali Peugeot, kojim je upravljala M. D.

U tom trenutku, usljed neprilagođene brzine uslovima i stanju puta, Passat, kojim je upravljao E. K. (35) iz Sarajeva, udario je u zaustavljeni Peugeot, nakon čega je njegovo vozilo udarilo u policajca i vozačicu M. D. koji su se nalazili na trotoaru.

Tom prilikom su zadobili lakše povrede, a ljekarsku pomoć im je ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, dok je M. D. prevezena na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo, nakon čega je upućena na kućno liječenje.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je vozač E. K. višestruki počinilac saobraćajnih prekršaja i da u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih novčanih kazni u iznosu od 13.797,05 KM.

"Od njega je privremeno oduzeto vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj. Izvršenim pretresom kod E. K. je pronađen i oduzet paketić spida", saopćeno je iz MUP-a KS.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, koji je naložio da se operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu u redovnoj proceduri.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici Policijske stanice Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije