SIPA uhapsila šest dilera zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Radiosarajevo.ba
SIPA uhapsila šest dilera zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama
Foto: SIPA / Zaplijenjene tri tone skanka

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) uhapsili su jutros šest osoba zbog trgovine drogom u okviru akcije ''Sky''.

Velika akcija SIPA-e: Zaplijenjene tri tone skanka, nekoliko uhapšenih

Na području Mostara, Kiseljaka i Stoca pripadnici SIPA-e provode veliku operativnu akciju Sky. Do sada su oduzete tri tone droge skank. Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba je potvrdio glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. Pronađena je i velika količina novca. Nezvanično, riječ je o sumi od nekoliko stotina hiljada eura.

"U nastavku operativne akcije kodnog naziva „SKY“,  policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA), lišili su slobode šest lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Organizovani kriminal“. U toku su pretresi na četiri lokacije u Mostaru, Stocu, Trebinju i Kiseljaku, i u dosadašnjem dijelu operativnih aktivnosti, policijski službenici su otkrili i privremeno oduzeli više stotina hiljada eura, tri tzv. „kripta” telefona, više mobilnih telefona, određenu količinu opojne droge kao i druge predmete i tragove koji se mogu dovesti u vezu sa naprijed navedenim krivičnim djelima", navodi se u saopćenju SIPA-e.

Zaplijenjene tri tone skanka - undefined

Foto: SIPA: Zaplijenjene tri tone skanka

Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e, nam je rekao da postoje osnovi sumnje da su se uhapšeni dileri, s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, bavili neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga.

"Oni se dovode u vezu s krijumčarenjem najmanje sedam tona opojne droge cannabis sativa iz Albanije i Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku, kao i dalje u zemlje Evropske Unije. Od navedene količine policijski službenici SIPA-e su u proteklih 20 mjeseci zaplijenili oko tri tone opojne ove droge u više odvojenih operativnih akcija. Nakon izvšene kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lica lišena slobode će biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvo BiH", dodao je Miladinović. 

Nezvanično, uhapšeni su Ivica Antunović i Nikica Bošković u Stocu, Ivan Cvijanović u Kiseljaku, Borislav Kovačević u Trebinju te Jurica i Mario Veletić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije