Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšena jedna osoba zbog trgovine drogom

0
Radiosarajevo.ba
Velika akcija SIPA-e u Sarajevu: Uhapšena jedna osoba zbog trgovine drogom
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sjedište SIPA-e

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (17.5.2021. godine), u saradnji sa policijskim službenicma MUP-om Kantona Sarajevo, na području Kantona Sarajevo pretresli jednu lokaciju i slobode lišili jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA pretresli su stambene i pomoćne objekte, dva putnička motorna vozila i lice, te tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, mobilne telefone, pušku, pistolj, municiju različitog kalibra i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku, saopćila je SIPA.

Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije