SIPA se oglasila u vezi hapšenja Envera Bijedića i jutrošnje akcije

0
Radiosarajevo.ba
SIPA se oglasila u vezi hapšenja Envera Bijedića i jutrošnje akcije
FOTO: Arhiv / Ilustracija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva „Rudnik“.

Akcija se izvodi po naredbama Kantonalnog tužiteljstva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli.

U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na šest lokacija u Tuzli, Živinicama i Gračanici, zbog postojanja osnova sumnje da su osobe osumnjičene u ovom predmetu počinile krivično djelo iz člana 340.

"Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Udruživanje radi činjenja krivičnog djela“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 383. „Zloupotreba položaja ili ovlaštenja“ istog zakona. Više informacija o rezultatima operativne akcije „Rudnik“ bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti", naveli su iz SIPA-e.

Prema prvim informacijama uhapšen je predsjednik Socijaldemokrata BiH Enver Bijedić. 

Osim Bijedićevih stanova u Tuzli, pripadnici SIPA-e pretresaju još najmanje pet lokacija u Banovićima  i Gračanici.

Izdat je nalog za hapšenje ukupno šest osoba.

Akcija se provodi po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzla.

Nezvanično među osumnjičenima, osim državnog zastupnika Bijedića, još i kadrovi Socijaldemokrata Aziz Čačković, Amir Tursunović, Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan Mujkić i Atif Mujkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije