SIPA boravila u prostorijama Hidrogradnje: Pretres ili redovna kontrola

E. H.
SIPA boravila u prostorijama Hidrogradnje: Pretres ili redovna kontrola
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) boravili su u prostorijama Hidrogradnje u Sarajevu, kako bi se upoznali sa situacijom u ovom poduzeću.

Ove informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Zijad Fazlagić, stečajni upravnik Hidrogradnje, koji je dodao da su policijsku službenici SIPA-e u poduzeću jučer boravili u okviru standardne procedure koja se provodi kada jedno poduzeće dođe u stečaj.

"Oni će vjerovatno, u nekom narednom periodu, prema normalnom slijedu doći i na provjeru poslovanja ovog poduzeća, što je ustvari dobra pomoć za stečajnog upravnika", kazao je Fazlagić za Radiosarajevo.ba.

Navodno, cijeli slučaj pokrenulo je Tužilaštvo BiH, ali ovakve informacije nisu potvrđene, no vrlo je moguće da su tačne, barem prema tvrdnjama Redžepa Tufekčića, predsjednika sindikata ovog poduzeća.

U kratkoj izjavi, kroz koju nije želio komentirati ko je boravio jučer u posjeti Hidrogradnji, Tufekčić nam je kazao kako su to vjerovatno logične posljedice svih prijava koje je on, kao predsjednik sindikata, podnio brojnim pravosudnim tijelima. Navodi da "pravi haos i rasulo vladaju u Hidrogradnji", te da je zbog toga poduzeće izgubilo više desetina miliona KM.

Kao poduzeće koje je u većinskom vlasništvu Vlade Federacije BiH, Hidrogradnja je itekako zanimljiva javnosti, zbog čega i vlada veliki interes za navodne pretrese u poduzeću. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije