Četiri mjeseca nakon teške nesreće: Kada će početi suđenje Sanjinu Sefiću

E. H.
Četiri mjeseca nakon teške nesreće: Kada će početi suđenje Sanjinu Sefiću
Nakon što mu je prije sedam dana Kantonalni sud u Sarajevu, svojim rješenjem, produžio mjeru pritvora za dva mjeseca, advokat Sanjina Sefića već je počeo pripremati odbranu za suđenje koje predstoji.

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao Kerim Čelik, Sefićev advokat, on je u ime svog branjenika jučer uložio žalbu na optužnicu koju je, 27. januara Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo protiv Sanjina Sefića.

Tačnije, optužnica je podignuta protiv Sanjina i Sare Sefić, te Dine Alića, Amara Salihovića i Sauda Nišića, koji se dovode u vezu s cijelim slučajem. 

Sefić se tereti da je 10. oktobra 2016. godine u večernjim satima, vozeći automobil marke Golf VI ulicom Zmaja od Bosne, brzinom od oko 105 kilometara na sat prošao kroz crveno svjetlo na semaforu. Tom prilikom usmrtio je Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega se udaljio s mjesta nesreće, čime je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanje pomoći povrijeđenoj osobi nakon saobraćajne nezgode.

Cijeli slučaj, koji je svojevremeno potresao cjelokupnu bh. javnost, vrlo skoro bi trebao dobiti svoj sudski epilog. Tačnije, u roku od 15 dana nakon podnošenja prigovora na optužnicu Kantonalni sud Sarajevo trebao bi zakazati ročište, kazao je advokat Kerim Čelik za Radiosarajevo.ba.

Na tom ročištu Sefić bi se trebao izjasniti o krivnji u ovom slučaju, no zakazivanje ročišta zavisit će obaveza suda.

Kako su nam kazali u uredu za odnose s javnošću Kantonalnog suda Sarajevo, još samo jedan preduvjet je potrebno ispuniti prije zakazivanja prvog ročišta. Naime, postupajući sudija je ponovo, pojedinim optuženicima poslao rješenje o potvrđivanju optužnice i optužnicu.

Tek kada taj proces bude gotov i kada svi oni potvrde da su zaprimili rješenje i optužnicu, moći će biti zakazano ročište za izjašnjavanje o krivnji optuženih u ovom slučaju, istaknuli su za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije