Sinoć izbio požar u migranskom kampu Lipa kod Bihaća

2
Radiosarajevo.ba
Sinoć izbio požar u migranskom kampu Lipa kod Bihaća
Foto: Uskvijesti.ba / Kamp Lipa kod Bihaća/Požar se desio sinoć

U migrantskom kampu Lipa kod Bihaća u ponedjeljak navečer izbio je požar. Prema nezvaničnim informacijama koje su objavili lokalni portali, izgorijelo je nekoliko šatora, a načnjenja je i materijalna šteta.

Iz Ministarstva Unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili informaciju da se desio požar te da je on lokaliziran uz napomenu da policajci na terenu obavili uviđaj.

Informacija o povređenim osobama nije bilo, a iz MUP-a USK dodaju kako će više informacija i detalja o uzroku požara biti saopćeno naknadno.

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Preminuo Branislav Brano Mićunović, čovjek s američke crne liste

Kako saznaje portal Uskvijesti.ba, požar u kampu Lipa navodno je podmetnula jedna grupa migranta, te su u potpunosti izgorjela dva šatora sa kompletnom opremom.

Navode kako su od migranata smještenih u kampu nezvanično saznali da je uzrok paljenja sukob dvije grupe migranata uz napomenu da se radi o nezvaničnim informacijama koje niko od nadležnih zvaničnika u USK nije potvrdio. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije