MUP USK / Sinoć izbio požar u migranskom kampu Lipa kod Bihaća

28. 09. 2021. u 08:35:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U migrantskom kampu Lipa kod Bihaća u ponedjeljak navečer izbio je požar. Prema nezvaničnim informacijama koje su objavili lokalni portali, izgorijelo je nekoliko šatora, a načnjenja je i materijalna šteta.

Iz Ministarstva Unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) su za portal Radiosarajevo.ba potvrdili informaciju da se desio požar te da je on lokaliziran uz napomenu da policajci na terenu obavili uviđaj.

Informacija o povređenim osobama nije bilo, a iz MUP-a USK dodaju kako će više informacija i detalja o uzroku požara biti saopćeno naknadno.

Kako saznaje portal Uskvijesti.ba, požar u kampu Lipa navodno je podmetnula jedna grupa migranta, te su u potpunosti izgorjela dva šatora sa kompletnom opremom.

Navode kako su od migranata smještenih u kampu nezvanično saznali da je uzrok paljenja sukob dvije grupe migranata uz napomenu da se radi o nezvaničnim informacijama koje niko od nadležnih zvaničnika u USK nije potvrdio. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)