Sin i majka teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u Drvaru

Fena
Sin i majka teško povrijeđeni u saobraćajnoj nesreći u Drvaru

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ponedjeljak oko 18 sati u Drvaru povrede opasne po život zadobili su jedanaestogodišnji dječak i njegova majka 44-godišnja M. Z iz Drvara.

Po riječima glasnogovornika MUP-a Kantona 10 Ivice Vrdoljaka, do saobraćajne nezgode je došlo kad je dječak ušao u upaljeno i parkirano motorno vozilo marke Mercedes nakon čega ga je pokrenulo s smjesta.

"Majka dječaka je vidjela sto se dogodilo te je pokušavala da stigne i uđe u vozilo ali je ono po nepristupačnom terenu na kraju udarilo u metalnu ogradu, usljed čega su oboje zadobili teške povrede",  rekao je za Vrdoljak.

"Sin i majka su vozilom hitne pomoći prevezeni u Kantonalnu bolnicu u Livno gdje je majka zadržana na daljnjem liječenju, a dijete je u teškom stanju prevezeno u KBC u Splitu i njegovo zdravstveno stanje je i dalje neizvjesno", dodao je glasnogovornik MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije