Osuđen Bosanac: Zaustavio Passat nasred autoputa i nasrnuo na austrijskog vozača

J. M.
Osuđen Bosanac: Zaustavio Passat nasred autoputa i nasrnuo na austrijskog vozača
Foto: Heute / Austrijski vozač i optuženi državljanin BiH na suđenju

Zbog optužbi za izazivanja opće opasnosti, nasilničkog ponašanja i fizičkog napada, u Beču je u ponedjeljak održano suđenje 26-godišnjem državljaninu BiH.

Optužnica je teretila Bosanca da je u julu prošle godine na austrijskom autoputu A22 zaustavio VW Passat, izašao iz automobila i pretukao 66-godišnjeg vozača Ford Transita, dok su pored njega jurila vozila.

Razlog: Vozač Ford Transita je navodno "presjekao" Bosanaca na autoputu i doveo ga u životnu opasnost.

"Transit nas je presjekao, vidjela sam kako idemo u betonski zid. Vruštala sam, bila na smrt preplašena", svjedočila je djevojka koja je bila na mjestu suvozača u Passatu.

Ono što se dešavalo nakon što je Bosanac zaustavio automobil ostat će nepoznanica jer su se iskazi dvojice vozača dijametralno razlikovali. Državljanin BiH je govorio da je jedva dodirnuo Austrijanca kroz otvoren prozor.

S druge strane, vozač Transita rekao je da je dobio dva udarca šakom u glavu što mu "olabavilo" tri zuba, pa je zatražio novčanu odštetu za zubnu protezu i prtrpljeni bol. Ali... Nakon incidenta bio je u bolnici gdje nisu otkrivene nikave povrede.

Sudija Martin Bodner rekao je optuženom Bosancu da je "nesposoban za vožnju, čak i upravljanje viljuškara" i osudio ga na 20 mjeseci uvjetne zatvorske kazne.

Međutim nije prihvatio zahtjev tužitelja za isplatom 1.450 eura za troškove proteze, umjesto čega se advokat optuženog složio da Bosanac plati 550 eura odštete.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije