Sarajlije "pale" u Novom Travniku: Pljačkali zlato i novac iz stanova

Radiosarajevo.ba
Sarajlije "pale" u Novom Travniku: Pljačkali zlato i novac iz stanova
Foto: MUP SBK / Otuđeni predmeti

Tokom proteklog perioda u Novom Travniku su prijavljene dvije teške krađe u stanove, kojom prilikom su od strane nepoznatih izvršilaca oštećene brave na ulaznim vratima, a iz stanova su otuđeni novac i zlatni nakit, gdje je pričinjena znatna materijalna šteta.

"Operativnim radom na terenu policijski službenici policijske stanice Novi Travnik i policijske uprave Travnik došli su do saznanja da osumnjičeni koriste putničko motorno vozilo marke Škoda Fabia, vlasništvo agencije za iznajmljivanje vozila iz Sarajeva. U nastavku aktivnosti, utvrđeno je da predmetno vozilo koriste A.E rođen 1971.godine i A.S. rođen 1972.godine, obojica iz Sarajeva. 

Prilikom pregleda vozila pronađena su sredstva koja su pogodna za provaljivanje brava na ulaznim vratima stambenih objekata. Naime, radi se o podesnim ključevima koji se koriste uz upotrebu odgovarajućih aluminijskih folija, koji omogućavaju brzo provaljivanje brava na ulaznim vratima. U saradnji sa drugim policijskim agencijama, utvrđeno je da se radi o izvršiocima koji se sumnjiče za veći broj krivičnih djela na području Federacije BiH, kao i RS", saopćeno je iz MUP-a SBK.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom, osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji na dokumentovanju i dokazivanju počinjenih krivičnih djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije