Sarajlija uhapšen u Grudama: Pijan pokušao ukrasti vozilo hitne pomoći

Radiosarajevo.ba
Sarajlija uhapšen u Grudama: Pijan pokušao ukrasti vozilo hitne pomoći
Osoba inicijala E. G. (43) uhapšena je u Grudama, nakon što je u vidno alkoholiziranom stanju oštetio zgradu Doma zdravlja, vrijeđao zaposlenike, a zatim i pokušao ukrasti vozilo hitne pomoći.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona, E. G. je ranije primijećen kako leži u blizini magistralne ceste M6, a ubrzo nakon toga je iz Doma zdravlja Grude stigla prijava kako narušava javni red i mir.

Prije dolaska policije u Dom zdravlja pokušao je ukrasti vozilo hitne pomoći, a nakon toga je uhapšen i alkotestom je utvrđeno da u krvi ima 1,65 g/kg alkohola u dahu, prenosi Grude.com.

Nakon hapšenja prebačen je u prostoriju za zadržavnje Policijske uprave Grude, koju je ubrzo devastirao, načinivši znatnu materijalnu štetu.

Lokalni mediji izvještavaju da je riječ o osobi porijeklom iz Sarajeva, a iz policije je saopćeno da će nakon otriježnjenja nad njim biti izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo Oštećenje tuđe stvari, te pritom i prekršaje Zakona o javnom redu i miru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije