Sedam dana nakon imenovanja na funkciju uhapšen zamjenik pravobranica RS-a

Radiosarajevo.ba
Sedam dana nakon imenovanja na funkciju uhapšen zamjenik pravobranica RS-a
AA / Ilustracija
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su u Banjoj Luci Borislava Jeličića, zamjenika pravobranioca u ovom entitetu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja.

Tačnije, Jeličić se tokom dana odazvao pozivu MUP-a RS-a da bude saslušan u svojstvu svjedoka, ali su inspektori u toku saslušanja otkrili određene detalje zbog kojih je osumnjičen za nekazonite radnje u predmetu "Poljoprivredna škola", zbog čega je i uhapšen, saopćili su banjalučki mediji pozivajući se na nezvanične izvore.

"Policijski službenici Uprave za organizirani i teški kriminalitet danas su uhapsili B. J., zbog postojanja osnove sumnje da je izvršio krivično djelo u slučaju zemljište Poljoprivredne škole Banja Luka, zajedno s osobom M. S. koja je ranije uhapšena", navodi se u saopćenju MUP-a RS-a.

Inače, Jeličić je na mjestu zamjenika pravobranioca RS-a početkom jula zamijenio uhapšenog Mirka Stojčinovića, koji se sada nalazi u jednomjesečnom pritvoru. Predmet u kojem se sumnjiči za nezakonite radnje pokrenut je prije nekoliko godina, kada je Gradska uprava Banje Luke pokrenula spor zbog prometovanja zemljišta u vlasništvu grada.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije