Sarajlija u automobilskoj gumi skrivao četiri kilograma marihuane

Radiosarajevo.ba
Sarajlija u automobilskoj gumi skrivao četiri kilograma marihuane
Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga i I PU, po naređenju suda, jučer su izvršili pretres vozila koje koristi H.I., rođen 1989. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kao i njegove kuće na području općine Centar.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta jedna automobilska guma s metalnom felgom u kojoj se nalazilo osam paketa tzv. tobolaca sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu (oko četiri kilograma) i jedan mobilni telefon.

„Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZFBiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), H.I. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, isti će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu“, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije