Sarajevski reper uhapšen u I. Sarajevu: Posjedovao pet kilograma marihuane

E. H.
Sarajevski reper uhapšen u I. Sarajevu: Posjedovao pet kilograma marihuane
/ FUP/Ilustracija
Sarajevski reper Adnan Nikšić, poznatiji pod imenom Sajfer, uhapšen je u četvrtak na području Općine Istočna Ilidža, zbog posjedovanja opojne droge marihuana.

Ove informacije nezvanično su za Radiosarajevo.ba potvrđene iz izvora bliskih Policijskoj upravi Istočno Sarajevo, kao i to da je uhapšeni 28-godišnji Sarajlija kod sebe posjedovao pet kilograma marihuane.

On je, nakon prikupljenih operativnih saznanja, uhapšen u četvrtak oko 10.30 sati na parking prostoru u Ulici akademika Petra Mandića.

"Prema naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo izvršen je pretres automobila BMW X5, koji koristi uhapšena osoba, te je u gepeku vozila pronađeno pet PVC paketa sa sadržajem suhe zeljaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu skunk, ukupne bruto težine oko pet kilograma", potvrdila je za Radiosarajevo.ba glasnogovornica PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Zbog ovog, uhapšenom je određen jednomjesečni pritvor, te će daljim mjerama biti odlučeno u nastavku istražnog postupka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije