Sarajevski policajci uz pomoć OSA-e stali ukraj lažnim dojavljivačima: Jedan ima 24, drugi 28 godina

1
A. Ka.
Sarajevski policajci uz pomoć OSA-e stali ukraj lažnim dojavljivačima: Jedan ima 24, drugi 28 godina
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska škola, ilustracija

Pripadnici Policijske uprave Ilidža i Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stali su ukraj lažnim dojavljivačima bombi.

Radi se o E. Đ. (24) i M. O. (28).

Mladići se sumnjiče da su 4. aprila prijavili policiji da je postavljena eksplozivna naprava u Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Na današnji dan rođen jedan od najvećih bh. pisaca Safvet-beg Bašagić

Iz MUP-a KS su saopćili da su istražitelji prilikom rasvijetljavanja ovog slučaja ostvarili saradnju s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) Bosne i Hercegovine.

E. Đ.i M. O., koji se sumnjiče da su počinili krivična djela izazivanje opće opasnosti i lažno prijavljivanje, ispitani su u svojstvu osumnjičenih te će, po kompletiranju operativnog materijala, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti dostavljen nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

Podsjetimo, u svega dva dana, u utorak i srijedu, pripadnicima MUP-a KS u čak četiri navrata dojavljeno je da su postavljene bombe.

U svim slučajevima "na meti" su bile prosvjetne ustanove - škola i upravo Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Interesantno je da se od posljednje četiri "uzbune", tri odnose na istu prosvjetnu ustanovu - Osnovnu školu Meša Selimović. Ko stoji iza ovih dojava, za sada nije poznato.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije