Sarajevski policajci migrante bjegunce pronašli u kući u Starom Gradu

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski policajci migrante bjegunce pronašli u kući u Starom Gradu
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Sarajevska policija se oglasila o hapšenju migranata koji se dovode u vezu sa ubistvom u Bihaću koje se dogodilo u petak.

"Poduzimajući mjere i radnje s ciljem pronalaska lica koja se dovode u vezu sa izvršenim krivičnim djelima na području Bihaća, uključujući i krivično djelo ubistva, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su u jednoj kući na području općine Stari Grad Sarajevo, pronašli i lišili slobode tri lica, državljanina Afganistana.

Izvršenim pretresom pomenutog stambenog objekta u kojem su ova lica locirana i pronađena, policijski službenici su pronašli i privremeno oduzeli: dva pištolja i pet metaka, te osam prstenova, jednu narukvicu i jedan sat, za koje se sumnja da potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Nakon završene kriminalističko-tehničke obrade, lica lišena slobode H.A.M. rođen 2001.g., S.K.Z. rođen 1994.g. i U.R. rođen 1999.g., svi državljani Afganistana, predati su u dalju nadležnost policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Unsko-sanskog kantona", saopćeno je iz MUP-a KS.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se desila u petak u Bihaću jedan migrant je poginuo, a drugi je teško povrijeđen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije