Haos u bh. gradu: U pucnjavi ubijen migrant, drugi teško povrijeđen

3
A. Ka.
Haos u bh. gradu: U pucnjavi ubijen migrant, drugi teško povrijeđen
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događj iz teksta)

U Gradskoj aleji u centru Bihaća danas oko 18 sati dogodila se pucnjava u kojoj je je smrtno stradala jedna osoba.

Ovu informaciju za portal Radiosarajevo.ba potvrdio je Adnan Beganović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Prema njegovim riječima, u općem haosu povrijeđena je još jedna osoba, koja je zadobila prostrelne rane. Radi se o migrantima. 

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Američka ambasada u Sarajevu oštro kritikovala ministra Ramu Isaka

Teške povrede

"Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić, gdje su mu ljekari konstatovali teške povrede te je zadržan na daljem liječenju", dodaje Beganović.

Kako saznajemo, sve se odigralo u blizini jednog tržnog centra te su svemu svjedočili i isprepadani građani. Prvo je izbila tučnjava, koja je kulminirala potezanjem oružja.

"Policijska stanica Bihać oko 18 sati zaprimila je više poziva građana, koji su prijavili da je izbila tučnjava", pojašnjava Beganović.

Zatekli tijelo 

Izlaskom na lice mjesta, policajci su zatekli tijelo nastradalog te povrijeđenog migranta. On je zadobio prostrelne rane.

"Počinioci su se do dolaska policije udaljili. O slučaju je obaviješten dežurni tužilac, koji je ovaj slučaj okarakterisao kao krivično djelo ubistvo. Također, naredio je da se poduzmu sve mjere i radnje u cilju pronalaska izvršioca, kao i oružja", zaključio je Beganović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije