Sarajevski MUP uhvatio dvojicu bahatih vozača: Zajedno imaju skoro 100 hiljada KM neplaćenih kazni!

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevski MUP uhvatio dvojicu bahatih vozača: Zajedno imaju skoro 100 hiljada KM neplaćenih kazni!
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Policija MUP KS

Policija je jučer, 17. septembra u 12,40 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad, kontrolisala putničko motorno vozilo VW Golf II, kojim je upravljao S.S., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je 33-godišnjak višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 75.560,80 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dragan Bursać: Robert Dacešin je obraz i čestitost Banjaluke i zato ga četnici toliko mrze!

Dragan Bursać: Robert Dacešin je obraz i čestitost Banjaluke i zato ga četnici toliko mrze!

Isto tako su u 1.40 sati u ulici Pavla Lukača, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo Audi A6 s nepripadajućim registarskim tablicama, kojim je upravljao E.K., rođen 1992. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je imenovani višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja, da vozilom upravlja prije sticanja prava na upravljanje, da vozilo nije registrovano, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 20.900,00 KM.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije