Sarajevska policija uhapsila grupu razbojnika: Među njima i dva maloljetnika

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija uhapsila grupu razbojnika: Među njima i dva maloljetnika
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj opisan u tekstu)

Sarajevsko Ministarstvo unutrašnjih poslova saopćilo je kako je uhapsilo grupu razbojnika, među kojima su dva maloljetnika, a koji su u jedan sat poslije ponoći opljačkali Sarajliju i ukrali mu auto.

MUP navodi kako je jučer, u 12 sati, u službene prostorije PU Stari Grad pristupio J.M. iz Sarajeva i prijavio da su dan ranije, 12. juna 2022. godine, u 1.05h u ulici Hadžiristića, općina Stari Grad Sarajevo, od strane više NN lica nad njim izvršena krivična djela razbojništvo i teška krađa.

Tom prilikom, po izjavi prijavitelja, NN lica su uz upotrebu fizičke snage od istog ukrali određenu sumu novca, lične dokumente, mobilni telefon i ključeve od vozila.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Razbojnici su, naveo je oštećeni, nakon toga ukrali i putničko motorno vozilo marke Seat Leon, koje se nalazilo parkirano u navedenoj ulici.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljenog događaja, policijski službenici Uprave policije su pronašli i uhapsili šest lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela i to:

D.P., rođen 2000. godine u Sarajevu, O.T., rođen 2003. godine u Sarajevu, A.M., rođen 2002. godine u Sarajevu, K.S., rođen 2003. godine u Sarajevu i dva mldb. lica, rođena 2005. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Izvršenim pretresom na dvije lokacije, kod navedenih lica su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem pomenutih krivičnih djela.

Također, policijski službenici su pronašli ukradeno putničko motorno vozilo marke Seat Leon, a osumnjičeni su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad pomenutim licima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije