Nakon velike akcije MUP-a KS predložen pritvor za tri osobe uhapšene u Hrasnici

0
A. S.
Nakon velike akcije MUP-a KS predložen pritvor za tri osobe uhapšene u Hrasnici
Foto: MUP KS / Pogledajte šta je pronašla policija

U velikoj policijskoj akciji u naselju Kovači, u Hrasnici kod Sarajeva, uhapšene su tri osobe u subotu 11. juna. Za portal Radiosarajevo.ba potvrđeno je da je predložen pritvor za uhapšene osobe.

"Predložen je pritvor Kantonalnom sudu u Sarajevu za osumnjičenu trojku za pokušaj ubistva na Ilidži i dr. krivčna djela. Pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela", rečeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Nakon završenih pretresa, u sobotu u službenim prostorijama MUP-a KS lišena su slobode sljedeća lica:

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

V. R. (1995.godište), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 166. KZ F BIH (Ubistvo) u vezi sa članom 28. KZ F BIH (Pokušaj), zatim iz člana 323. stav 1. KZ FBIH (Izazivanje opće opasnosti), člana 239. stav 3. (posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga) i člana 371. KZ F BiH, kao i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a KS.

E. Č., (2002. godište) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 166. KZ F BIH (Ubistvo) u vezi sa članom 28. KZ F BIH (Pokušaj) i člana 323. stav 1. KZ FBIH (Izazivanje opće opasnosti).

N. M., (1996 godište) zbog postojanja krivično djelo iz člana 371. KZ F BIH (Nedozvoljeno držanja oružja i eksplozivnih materija) i krivično djelo iz člana 74. ZONDINOM-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije