Sarajevska policija uhapsila 25-godišnju dilerku droge na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija uhapsila 25-godišnju dilerku droge na Ilidži
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Sarajevski policajci jučer su na Ilidži, provodeći akciju kodnog naziva "Kobreta", uhapsili 25-godišnju Sarajku, inicijala K.R., pod sumnjom da je prodavala narkotike.

"Dana 7. juna 2018, u 10.30 sati, u ulici Pijačna, općina Ilidža, provodeći akciju kodnog naziva "Kobreta", policijski službenici Odjeljenja za brobu protiv zloupotreba opojnih droga, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo lišili su slobode K.R., rođena 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga)", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako se navode, izvršenim ličnim pretresom, kao i pretresom stana koji ista koristi na području općine Ilidža, pronađena su i oduzeta tri grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i 32 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed (prepakovano u paketiće) i dvije digitalne vage.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a K.R. je predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica", zaključuje se u informaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije