Detalji filmske potjere u Sarajevu: Uhapšen zbog pljačke Konzuma u Vogošći

E. H.
Detalji filmske potjere u Sarajevu: Uhapšen zbog pljačke Konzuma u Vogošći
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jedna osoba uhapšena je u srijedu navečer u centru Sarajeva, nakon gotovo filmske potjere koja se odvijala na ulicama glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Kako su za Radiosarajevo.ba potvrdili iz Ministarstva za unutrašnje poslove Kantona Sarajevo, uhapšen je muškarac zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

"Oko 20.30 sati policijski službenici uhapsili su muškarca inicijala Ž. S. (1989) iz Sarajeva, zbog sumnje da je ranije, u ulici Jošanička, izvršio krađu u jednom od prodajnih centara Konzuma", istaknuli su iz MUP-a KS-a.

Inače, ovom hapšenju prethodila je dramatična potjera u kojoj je nekoliko policijskih patrola jurilo crveni automobil Opel Vectra, čiji vozač je bježao iz pravca tunela na Ciglanama prema zgradi Ambasade SAD-a u BiH. U blizini Željezničke stanice u Sarajevu policijske patrole uspjele su sustići osumnjičenog, te su opkolili njegovo vozilo, a potom ga i priveli.

Uhapšeni je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a, a o cijelom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac Tužilaštva KS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije