Sarajevska policija traga za vozačem koji je vozilom udario dijete ispred vrtića

2
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija traga za vozačem koji je vozilom udario dijete ispred vrtića
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Jučer u 18:30 sati obaviješten je Operativni centar Uprave policije MUP-a KS da se istog dana, oko 15:30 sati, na asfaltnoj površini u krugu ispred JU "Djeca Sarajevo – vrtić ŽIŠ", lociranom u ul. Safeta Zajke, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na asfaltnu površinu mldb. pješaka – djeteta rođenog 2016. godine iz Sarajeva, od strane NN motornog vozila, kojim je upravljao NN vozač, a koji se vozilom udaljio u nepoznatom pravcu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura skočnog zgloba lijeve noge) zadobio je mldb. pješak koji je nakon ukazane ljekarske pomoći i konstatovanog stepena zadobijenih povreda u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš", upućen na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na mjestu saobraćajne nezgode su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode, te identifikaciji i pronalasku NN vozača i vozila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije