Sarajevska policija oduzela još jedan automobil: Vozač ima 10.450 KM neplaćenih kazni

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela još jedan automobil: Vozač ima 10.450 KM neplaćenih kazni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / MUP KS/Ilustracija

Sarajevska policija oduzela je u petak vozilo marke Peugot tokom redovnih kontroli. Naime, vozač nije imao vozačku dozvolu, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.450,00 KM.

"Dana 8. februara 2024 godine u ulici Igmanska, općina Vogošća, policijski službenici PU Vogošća su kontrolisali putničko motorno vozilo Peugeot vlasništvo M.M., a kojim je prije sticanja na pravo na to upravljao 34 godišnji A.E. iz Vogošće.

Izvršenim provjerama utvrđeno da je imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 10.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Lidlov centar od 200 miliona KM u BiH počeo dobijati obrise

Od prekršioca je privremeno oduzeto vozilo kojim je upravljao, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za poketanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184 ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije