Sarajevska policija oduzela BMW, Renault i Hondu: Za prekršaje duguju više od 46.000 KM

4
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela BMW, Renault i Hondu: Za prekršaje duguju više od 46.000 KM
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / MUP KS / Ilustracija

Sarajevska policije je u nedjelju, 4. februara, i u period 5. februara oduzela tri automobila od višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja. 

U ulici Safeta Hadžića u ponedjeljak, 5. februara, u 1.30 sati, policijski službenici Jedinice za saobraćaj su kontrolisali putničko motorno vozilo Renault Megane, sa nepripadajućim registarskim tablicama, u vlasništvu Dž.T., a kojim je upravljao 26-godišnji K.M. iz Sarajeva.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 24.991,80 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 152., 184., 43., 297. i 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

Objavljena prognoza do 16. maja: Uživajte u toplom vikendu, stiže novo zahlađenje

U ulici Vrbanja policijski službenici PU Centar su u ponedjeljak, 5. februara, u 16.45 sati, kontrolisali putničko motorno vozilo BMW, vlasništvo A.A., a kojim je upravljao S.Dž., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 6.450,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Snažna eksplozija u Sarajevu: Nije bilo povrijeđenih osoba

Snažna eksplozija u Sarajevu: Nije bilo povrijeđenih osoba

U ulici Jošanička policijski službenici PU Vogošća su u nedjelju, 4. februara, u 17,30 sati, kontrolisali putničko motorno vozilo Honda Civic, vlasništvo E.H., a kojim je upravljao V.S., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 32-godišnjak upravlja neregistrovanim motornim vozilom, s nepripadajućim registarskim tablicama, bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 14.820,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo. Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 184., 207. i 209. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije