Sarajevska policija oduzela Audi, Opel, Mercedes i Golf 4: Za prekršaje duguju više od 37.000 KM

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela Audi, Opel, Mercedes i Golf 4: Za prekršaje duguju više od 37.000 KM
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Pripadnici MUP-a KS u kontroli

Tokom proteklog vikenda, preciznije u subotu, 3. februara i noći sa nedjelje, 4. februara na ponedjeljak, 5. februar, sarajevska policija je oduzela četiri automobila od višestrukih povratnika u činjenju saobraćajnih prekršaja. 

U prvim satima subote, tačnije u 3.25 sati u ulici Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko Audi, vlasništvo S. Dž. Ć., a kojim je upravljao M. Dž., rođen 1989. godine u Sarajevu, nastanjen u Goraždu.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.274,40 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od njega je privremeno oduzet automobil, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka", navode iz MUP-a KS-a.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Istog dana, ali oko 22 sata u ulici Gornja Mahala, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali su Opel Omegu, vlasništvo M. T., a kojom je upravljao N. K, rođen 1982. godine u Zenici, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da 42-godišnjak u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 17.533,60 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. I od njega je automobil privremeno oduzet, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. 

Samo sat i 15 minuta kasnije ulici Kranjčevićeva, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Sektora za policijsku podršku su kontrolisali motorno Mercedes G500, vlasništvo R.G., a kojim je upravljao 24-godišnji E.G. iz Sarajeva.

"Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani  upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.953,05 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", podvukli su iz MUP-a KS te istakli da je i od njega oduzet automobil te da će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. 

Ista sudbina zadesila je i 28-godišnjeg M. M. iz Hadžića. 

Naime, njega su službenici PU Hadžići zaustavili i kontolisali noćas oko sat iza ponoći u ulici Donji Hadžići, a dok se nalazio za volanom Golf IV.

"Provjerama utvrđeno je da upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja", saopćili su iz MUP-a KS-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije