Sarajevska policija oduzela još dva vozila: Dužni više od 71.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija oduzela još dva vozila: Dužni više od 71.000 KM
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Policija/Ilustracija

Sarajevska policija u ponedjeljak, 26. februara ponovo je oduzimala automobile od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Kako navode iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u ponedjeljak, 26. februara 2024. godine u 18,00 sati u ulici Bulevar Mimar Sinana, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo "Peugeot 206", vlasništvo V.E., a kojim je upravljao S.J., rođen 1991. godine u Konjicu, nastanjen u Hadžićima.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 30.300,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Drama u Madridu: Čudesni Real u tri minute postigao dva gola i plasirao se u finale

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini. Zbog ustupanja motornog vozila licu koje nema položen vozački ispit, vlasniku V.E. će biti uručen prekršajni nalog.

Istog dana, u 20,45 sati u ulici Boguševac, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici PU Stari Grad su kontrolisali putničko motorno vozilo "VW Golf", vlasništvo B.T., a kojim je upravljao S.T., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Policija oduzela automobil: Vozač iz BiH nakupio više od 29.000 KM kazni

Policija oduzela automobil: Vozač iz BiH nakupio više od 29.000 KM kazni

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 33-godišnjak upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a  u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 41.610,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije