Sarajevska policija objavila detalje tragične nesreće kod Lukomira

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija objavila detalje tragične nesreće kod Lukomira
Arhiv / Ilustracija

U saobraćajnoj nesreći koja se jučer desila na planini Bjelašnici, na putu Milišići – Lukomir, jedna je osoba poginula, a tri povrijeđene.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo danas je saopćilo detalje udesa, kazavši da se tragedija dogodila u 11,35 sati, u mjestu Poljice, općina Trnovo.

"Tom prilikom došlo je do skretanja u desnu stranu van kolovoza, a potom prevrtanja niz zemljanu kosinu, putničkog motornog vozila marke Seat Ibiza, reg. oznaka A62-K-542, kojim je upravljao vozač Z.K., rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda na mjestu nesreće je smrtno stradala, suvozač iz navedenog vozila H.M., rođena 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena, što je konstatovano od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo. Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po nalogu tužioca izvršiti obdukcija", navode iz MUP-a.

Teške tjelesne povrede je zadobio vozač Z.K., dok su lakše tjelesne povrede zadobili putnici iz vozila: N.M., rođena 1998. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena i T.M., rođen 1997. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a ljekarska pomoć im je ukazana u UKC u Sarajevu.

Z.K. je zadržan na Klinici za ortopediju u traumatologiju, dok su N.M. i T.M., nakon ukazane ljekarske pomoći otpušteni na kućno liječenje.

"Uviđaj na licu mjesta su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju dalji rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode", dodaje se u MUP-u.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije