Sarajevska policija nastavila obračun sa nesavjesnim vozačima: Hadžićaninu oduzet Golf

1
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija nastavila obračun sa nesavjesnim vozačima: Hadžićaninu oduzet Golf
Foto: Arhiv / Policija / Ilustracija

Sarajevski policajci oduzeli su automobil od još jednog višestrukog povratnika u činjenu saobraćajnih prekršaja.

Kako je sapćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), riječ je o S. K. (45), nastanjen u Hadžićima.

Hadžićanin je kasno sinoć, 22. novembra 1.10 sati, u ulici Hadželi u sarajevskoj općini Hadžići, zatečen za volanom automobila Golf 4, čiji je vlasnik S. Đ.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Izvršenim provjerama utvrđeno je da 45-godišnjak upravlja vozilom u vrijeme trajanja izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja.

"Utvrđeno je da i u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 12.334 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja"

U saopćenju MUP-a KS se dodaje da je od S. K. privremeno oduzet automobil i deponovan na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu.

"Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini", zaključuje se u saopćenju MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije