Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Ima povrijeđenih i uhapšenih

0
Radiosarajevo.ba
Tuča u migrantskom centru kod Sarajeva: Ima povrijeđenih i uhapšenih
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Današnji prizori pred migrantskim kampovima Ušivak i Blažuj

U noći s petka na subotu, 25 minuta poslije ponoći, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, putem telefona je obavijestila P.U. Ilidža, da je u krugu migracionog centra Blažuj, došlo do narušavanja javnog reda i mira.

Kako su javili, došlo je do masovne tuče te su dva lica afroazijskog porijekla zadobila tjelesne povrede.

Odmah su na mjesto događaja upućeni su policijski službenici s Ilidže, koji su potvrdili navode prijave i tamo zatekli ekipu hitne pomoći, koja je ukazivala ljekarsku pomoć dvojici migranata, a radi se o državljanima Alžira, Y.B. i R.N., koji su odmah prevezeni na KCUS-KUM.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Tamo su kod Y.B., konstatovane teške tjelesne povrede (Fraktura sinusne kosti), a kod R.N., konstatovane lakše tjelesne povrede, u vidu ubodne rane, nakon čega su otpušteni.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu njegove usmene naredbe, uviđaj je izvršila uviđajna ekipa MUP Kantona Sarajevo.

Istog dana u 8 sati, policijski službenici P.U. Ilidža, uhapsili su Y.B., rođen 1999. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo laka tjelesna povreda iz člana 173. KZ FBiH i M.A., rođen 1977. godine u Alžiru, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela teška tjelesna povreda.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon čega su uhapšeni predati u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Istog dana u 17.15 sati, uhapšeni su pušteni iz službenih prostorija P.U. Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije