Sarajevska policija identifikovala bahatog vozača: Vozio po pješačkoj stazi pa napao dvije djevojke

5
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija identifikovala bahatog vozača: Vozio po pješačkoj stazi pa napao dvije djevojke
Foto: Printscreen / Facebook / Identifikovan vozač

Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je dana 08. augusta 2022. godine zaprimila video snimak činjenja prekršaja, a koji su objavili mediji, na kojem je vidljivo da NN vozač upravlja motornim vozilom marke “VW” model Caravelle, sive boje.

Vozilo se kretalo ulicom Franca Lehara u pravcu ulice Zmaja od Bosne i nastavlja se kretati vozilom u suprotnom - nedozvoljenom smjeru, zatim je skrenuo preko tramvajskih šina i zelene površine u pravcu ulice Zmaja od Bosne, nakon čega se vozilom uključio u navedenu ulicu i nastavio kretanje u smjeru M. Dvora, općina Centar Sarajevo.

Poduzimajući potrebne mjere i radnje, policijski službenici Jedinice za saobraćaj saznali su da je oko 12,30 sati, predmetnim vozilom upravljao vozač S.K., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Vozač S. K. je saslušan u svojstvu osumnjičenog, koji je u potpunosti priznao činjenje navedenog prekršaja.

Prepoznajete li bahatog vozača iz Sarajeva: Nakon vožnje po pješačkoj stazi, napao dvije djevojke

Prepoznajete li bahatog vozača iz Sarajeva: Nakon vožnje po pješačkoj stazi, napao dvije djevojke

O prednjem je obaviješten dežurni sudija Općinskog suda u Sarajevu - Prekršajno odjeljenje i zatražena je usmena saglasnost za privremeno oduzimanje motornog vozila, koji nije dao saglasnost za oduzimanje istog.

Licu S.K. je izdat prekršajni nalog, po kojem je isti prihvatio odgovornost, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola jer isti ima tri izrečene, a nerealizovane zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

Također, dana 08.08.2022.godine u 18,20 sati, obaviještena je PU Ilidža da se vozilo kombi, reg. oznaka J21-O-375, kojim upravlja NN muška osoba kreće trotoarom ulice Džemala Bijedića, općina Ilidža.

Tom prilikom je vozač izašao iz vozila i fizički napao dvoje građana. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o gore navedenom vozaču S.K. iz Sarajeva i od pomenutog je uzeta pismena izjava u svojstvu osumnjičene osobe po prekršajnom osnovu. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti navedenih događaja.

Pogledajte papka u Sarajevu. Prvo je vozio pješačkom i biciklističkom stazom, a onda je napao djevojke koje mu se nisu sklonile sa pješačke staze. Dokle ide papanluk u Sarajevu #crnahronika Ilidža 8.8.2020 17:15h

Posted by CRNA Hronika BIH on Tuesday, August 9, 2022

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije