Sarajevska policija identifikovala akrobate koji su divljali na motoru

Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija identifikovala akrobate koji su divljali na motoru
FOTO: Radiosarajevo.ba / Izvodili opasne vratolomije

Divljanje po sarajevskim ulicama svakodnevna je pojava, a jednoj takoj opasnoj akrobaciji svjedočili smo za vikend na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici.

Vozeći se, naime, od ilidže ka Stupu, dvojica mladića na motoru izvodila su opasne vratolomije, kako po njih tako i po ostale učesnike u sarobraćaju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za Radiosarajevo.ba da su identificirali i procesuirali osobe koje su se vozile na motoru i na taj način ugrožavale sigurnost drugih učesnika u saobraćaju.

Brzom reakcijom sarajevske policije nakon što je policijski službenik Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a KS Mirza Hadžiabdić viši inspektor obavijestio Jedinicu za saobraćaj, nakon objavljivanja teksta na našem portalu, vozač mopeda je uspješno identificiran.

"Policijski službenici Jedinice za saobraćaj - Sektora uniformisane policije, izvršili su pregled objavljenog teksta i fotografija, preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje, te identifikovali vozača predmetnog
mopeda i lice koje se prevozilo na pomenutom mopedu.

Operativnim radom na terenu policijski službenici Jedinice za saobraćaj - Sektora uniformisane policije, utvrdili su da je mopedom marke "Keeway" reg. oznaka M01-A-225, vl. E.H. iz Zenice, dana 11.07.2020. godine oko 16,30 sati, u ulici Džemala Bijedića, područje općine Ilidža,upravljao mldb. muško lice, rođeno 2004. godine, nastanjen u Sarajevu, bez odgovarajućeg dokumenta o poznavanju propisa o bezbjednosti saobraćaja, na način kojim se umanjuje stabilnost mopeda, a za vrijeme vožnje isti nije koristio zaštitnu kacigu na glavi, dok se na istom mopedu prevozio i mldb. rođen 2005. godine, nastanjen u Sarajevu, koji za vrijeme vožnje, također nije koristio zaštitnu kacigu na glavi.

Protiv oba mldb. lica bit će podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupak pred nadležnim Prekršajnim odjeljenjem Općinskog suda u Sarajevu", poručili su iz MUP-a KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije