Opsadno stanje: Sve policijske snage tragaju za ubicom policajca u Suhodolu

Radiosarajevo.ba
Opsadno stanje: Sve policijske snage tragaju za ubicom policajca u Suhodolu
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Suhodol kod Tarčina

Sinoć je u mjestu Suhodol kod Tarčina (mjesto pored Sarajeva), u blizini Objekta za edukaciju kadrova Federalne uprave policije (FUP) ubijen policajac ove agencije.

Policajac je ubijen iz vatrenog oružja, a ubica je u bijegu.

Ubijeni pripadnik FUP-a je Mahir Begić, policajac iz Hadžića. Nezvanično, nestalo je i njegovo oružje.

Sve policijske snage provele su noć na terenu, nažalost bez uspjeha. Potraga za počioniocem ovog stravičnog djela se nastavlja i danas. 

Ubistvo se desilo negdje između 18 i 18.30, tvrde svjedoci.

"Gledao sam u kompjuter, imao sam slušalice na ušima, a dijete je gledalo televizor i čuo je pucnje. Kaže, tata, čuje se pucnjava”, kazao je sinoć za N1 Ilija Medić, mještanin naselja Suhodol, koji živi u neposrednoj blizini objekta FUP-a gdje je ubijen policajac Begić.

“Nakon toga je došao Mlađo i kaže Begić ubijen. Šta bolan ubijen? Toliko mi znamo”, kazao je Medić.

Na pitanje je li poznavao ubijenog policajca Begića, Medić je rekao: “Kako nisam. Kad je bio onaj veliki snijeg bio je dva dana kod mene u kući”, rekao je Medić dodajući da je policija brzo došla na lice mjesta.

Novinarka N1 ga je pitala da li se plaši za svoj život: “Ma kakvi, odmah sam otišao po pušku da se spremim. Inače se bavim lovom i bio sam spreman”. 

Kako doznajemo i u Sarajevu je jutros veliki broj policajaca na terenu, sve raspoložive snage su uključene u rasvjetljavanje ovog slučaja.

Podsjećamo, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara izjavio je sinoć za Radiosarajevo.ba da postoje indicije da je za smrt pripadnika FUP-a, odgovoran Edin Gačić. Gačić se sumnjiči i da je 4. februara u mjestu Podorašac u Konjicu ubio Sauda Sultanića (39), od kada je u bijegu. 

Gačić je nekoliko mjeseci po završetku rata u BiH ubio Ismeta Gunića. Osuđen je na osam godina zatvora, a kada je izdržao više od dvije trećine kazne, Gačić je stekao pravo na slobodne dopuste iz Kazneno-popravnog zavoda Zenica. Nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i u nju hladnokrvno ispalio dva hica. Kantonalni sud ga je u februaru 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora. Ovom kaznom su Gačiću objedinjene presude zbog ranijeg ubistva saborca i ubistva majke. Sredinom 2017. godine odslužio je ovu kaznu i izašao iz zatvora. Tada je navodno kupio kuću i nastanio se u konjičkom selu Brđani, jer je još kao maloljetnik bio u ratu na području Konjica.

Danas u 12 sati je zakazana i vanredna konferencija za medije na kojoj će ovim povodom govoriti predstavnici Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije