Sarajevo: Uhvaćen vozač bez dozvole s 37.285 KM u neplaćenim kaznama

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhvaćen vozač bez dozvole s 37.285 KM u neplaćenim kaznama
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevska policija / Ilustracija

MUP Kantona Sarajevo je objavio kako je jučer, 8. januara, uhvaćen vozač iz sarajevskog naselja Hadžići koji je imao čak 37.285 KM neplaćenih kazni. 

Kako je objavila sarajevska policija, vozač je bio i bez važeće vozačke dozvole. 

"Dana 8. januara u 15:00 sati u mjestu Budmolići, općina Hadžići, policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su kontrolisali putničko motorno vozilo 'Hyundai', vlasništvo M.S., a kojim je upravljao E.M., rođen 1988. godine, nastanjen u Hadžićima.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja neregistrovanim motornim vozilom, bez položenog vozačkog ispita, a u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 37.285,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini", saopšteno je iz MUP-a KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije