Sarajevo: Uhvaćen lopov koji je snimljen kako krade obuću u džamiji

3
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhvaćen lopov koji je snimljen kako krade obuću u džamiji
Foto: PrtScr / Lopov je ipak uhvaćen!

Muhamed Velić, sarajevski imam, objavio je danas, 26. novembra, na društvenim mrežama kako je policija uhvatila lopova koji je snimljen kako krade tene u džamiji.

"Sinoć je nekakav alkoholičar na jaciji jednom momku, koji je klanjao, ukrao nove patike, fino se i serbez ušetao u džamiju, skinuo svoje stare i poderane i obuo njegove nove. Objavili smo taj video snimak, prenijeli su ga portali; javio se jedan brat dobrog srca i kupio iste takve patike ovom pokradenom momku, Allah ga nagradio.

Danas se javlja policija da je lopova uhvatila u patikama. Hvala Allahu. Ima države, ima sistema, ima džemata, stvari funkcionišu, nekad bolje a nekad slabije, al’ ipak funkcionišu. Idemo naprijed, uz Božiju pomoć", napisao je on.

Nedjelja i crno-bijeli svijet: Prošetajte s nama ulicama Sarajeva ove kišne večeri

Nedjelja i crno-bijeli svijet: Prošetajte s nama ulicama Sarajeva ove kišne večeri

Inače, Velić je dan ranije na Facebooku objavio i video krađe.

Uz snimak, objavio je i sljedeću poruku:

"Pogledajte kako lopov dolazi za vrijeme jacije namaza, još su se sunneti klanjali, pa polahko i serbez ulazi u patikama u dzamiju, sjeda na policu za cipele, skida svoje stare patike i krade nove od momka koji je došao na jaciju, pa kad ih je obuo samo se išetao lagahno iz džamije. Pošto je noć, kamere ne mogu precizno zumirati lice, ali po pokretima i hodu ako ga ko prepozna, nek javi, nama ili policiji, riječ je o lopovu što ordinira po sarajevskim džamijama.

Pogledajte kako lopov dolazi za vrijeme jacije namaza, još su se sunneti klanjali, pa polahko i serbez ulazi u patikama u dzamiju, sjeda na policu za cipele, skida svoje stare patike i krade nove od momka koji je došao na jaciju, pa kad ih je obuo samo se išetao lagahno iz džamije. Pošto je noć, kamere ne mogu precizno zumirati lice, ali po pokretima i hodu ako ga ko prepozna, nek javi, nama ili policiji, riječ je o lopovu što ordinira po sarajevskim džamijama.

Posted by Muhamed Velic on Saturday, November 25, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije