Sarajevo: Uhapšena osoba koja se sumnjiči da je zapalila kladionicu na Čengić-Vili

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena osoba koja se sumnjiči da je zapalila kladionicu na Čengić-Vili
Foto: Armin Durgut/Pixsell / Požar na Čengić Vili

Policijski službenici Policijske uprave Novo Sarajevo, sinoć su u 22 sata, uhapsili muškarca K.T., rođen 1979. godine iz Sarajeva, pod sumnjom da je jučer, rano ujutro, podmetnuo požar u kladionici na Čengić-Vili, u sarajevskoj ulici Džemala Bijedića. 

Potvrđeno iz MUP-a KS: Kladionica na Čengić-Vili je namjerno zapaljena

Uhapšeni je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Treće PU nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Inače, policija je obavijest o požaru dobila u 4.45 ujutro, 19. oktobar 2019.

Gorjela kladionica na Čengić-Vili: Utvrđuje se uzrok požara

Na mjesto događaja odmah su pristigli pripadnici MUP-a, ali i vatrogasci, koji su u 5.20 lokalizirali požar. U unutrašnjosti objekta nastupila je velika materijalna šteta, no, srećom, povrijeđenih nije bilo. 

Kako je poslije utvrdio vještak, požar je podmetnut tako što je u kladionicu ubačeno više staklenih boca sa zapaljivom tekućinom. Prethodno je razbijeno i staklo na ulaznim vratima, doznaje se iz sarajevskog MUP-a. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije