Sarajevo: Uhapšena dvojica zbog paljenja vozila na Dobrinji

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Uhapšena dvojica zbog paljenja vozila na Dobrinji
FOTO: Radiosarajevo.ba / Šteta na automobilima

Jučer, 7. decembra, u 13.45, policijski policijski službenici Četvrte Policijske uprave (Novi Grad) u Sarajevu uhapsili su T.Š., rođen 1995. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, a u 14,40 sati, i osobu A.P., rođen 1996. godine u Konjicu, nastanjen u Sarajevu.

Obojica su, kako su naveli iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, osumnjičeni za izazivanje opće opasnosti, odnosno paljevinu automobila koja je u nedjelju uznemirila stanovnike sarajevskog naselja Dobrinja. 

"Postoje osnovi sumnje da su isti 6. decembra 2020.godine u 01,30 sati u ulici Trg Sarajevske olimpijade, općina Novi Grad Sarajevo, upotrebom otvorenog plamena, izazvali požar na putničkom motornom vozilu marke Škoda Fabia i na putničkom motornom vozilu marke Renault Megan, koja koristi E.K. iz Sarajeva.

Tom prilikom su navedena vozila u potpunosti izgorila, dok je došlo do oštećenja na putničkim vozilima marke Mercedes, koje koristi K.B. iz Sarajeva i marke Opel Astra, vlasništvo I.M. iz Sarajeva, koja su se nalazila parkirana u neposrednoj blizini, a također je oštećen i ulazni dio u stambenu zgradu", saopćeno je iz policije, te se dodaje:

"O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a T.Š. i A.P. su predati u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije