Sarajevo: U tuči u Starom Gradu teško povrijeđen 55-godišnjak

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U tuči u Starom Gradu teško povrijeđen 55-godišnjak
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija (na slici nije prikazan događaj iz teksta)

U sarajevskoj općini Stari Grad sinoć je došlo do tuče u kojoj je jedno lice teško povrijeđeno te je smješteno u bolnicu.

Prve informacije o slučaju stigle su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), gdje navode da je sinoć, 7. jula, u 19.35 dežurna služba Prve PU obaviještena da je u ul. Safvet-bega Bašagića, područje općine Stari Grad Sarajevo, došlo do tuče dva lica te da je tom prilikom jedno lice povrijeđeno.

"Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je ekipa ZZHMP Kantona Sarajevo povrijeđeno lice M.P. rođen 1966. godine prevezla na KUM UKC Sarajevo, odakle je prebačen na Kliniku za neurohirurgiju UKC Sarajevo, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljnjem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, policijski službenici su istog dana, u 21.30 sati, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 172. KZ F BiH (teška tjelesna povreda), lišili slobode lice S.G. rođen 1974. godine iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a lice lišeno slobode predato u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela", saopšteno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije