Sarajevo: U dvije akcije uhapšeni Libijac i tri Sirijca pod sumnjom za krađu

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: U dvije akcije uhapšeni Libijac i tri Sirijca pod sumnjom za krađu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ilustracija (Na slici nije prikazan događaj iz teksta)

Sarajevski policajci jučer su, u dvije odvojene akcije, uhapsili Libijca i tri Sirijca koji se sumnjiče za krađe u Sarajevu.

"Dana 4. oktobra 2018. godine u 8.40 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode M.A., rođen 1994. u Libiji, O.C., rođen 1990. u Siriji i H.N., rođen 2000. u Siriji, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili tešku krađu.

Isti su u ulici Ferhadija, općina Stari Grad Sarajevo razbili portal na ugostiteljskom objektu “Guinness Pub” i otuđili neutvrđenu količinu alkoholnog pića i određenu sumu novca. Na licu mjesta izvršen je uviđaj od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.A. O.C. i H.N. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenih lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Potom, u 18,45 sati u ulici Baščaršija, općina Stari Grad Sarajevo, policijski službenici iste policijske uprave uhapsili su H.A., rođen 1972. u Siriji, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu na području općina Centar i Stari Grad počinio više krađa.

"O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a H.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenog lica", navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije