Pijani migrant u Bihaću staklom isjekao 18-godišnjeg druga

Radiosarajevo.ba
Pijani migrant u Bihaću staklom isjekao 18-godišnjeg druga
Foto: Screenshot / MUP USK / Ilustracija
U Bihaću je u srijedu došlo do fizičkog sukoba između migranta u privatnoj kući koju koriste, a koja se nalazi u Ulici 502.Vbbr, saopćeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Policija je dobila dojavu od građana, a policijski službenici su na mjestu događaja zatekli povrijeđena lica, M. B. (1986), E.B. (1992) i W.T. (2000), sva trojica iz Libije. Liječnička pomoć im je ukazana u Kantonalnoj bolnici Bihać.

M.B. i E.B. su konstatovane lakše tjelesne povrede, dok je W.T. zadržan na liječenju i njemu su konstatovane teške tjelesne povrede nanešene u predjelu abdomena upotrebom podesnog predmeta.

"Uviđaj na licu mjesta pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva obavili su istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP USK-a, koji su utvrdili da su gore navedena lica konzumirali alkoholna pića nakon čega je došlo do verbalnog a potom do međusobnog fizičkog sukoba da bi u jednom trenutku lice M.B. ( 1986 ) nanio teške tjelesne povrede upotrebom komada stakla licu W.T. ( 2000).

Lice M.B. (1986) i E.B. (1992) lišeni su slobode i nad istima je zavedena kriminalistička obrada od strane istražitelja SKP MUP USK-a. Protiv lica E.B. (1992) i W.T.( 2000) Kantonalnom tužilaštvu USK-a, biti će podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173. KZ F BiH „ Laka tjelesna ozljeda“.

Lice M.B ( 1986 ) uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 173 KZ F BiH „Laka tjelesna ozljeda“ i krivičnom djelu iz člana 166 KZ F BiH „ Ubistvo“ a u vezi sa članom 28 KZ F BiH „ Pokušaj“ biti predan na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu USK-a.

O predmetnom događaju upaznata je i Služba za poslove sa strancima – Terenski ured Bihać", saopćeno je iz MUP-a USK.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije