Sarajevo: Tuča i pucnjava u kafiću na Ciglanama

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Tuča i pucnjava u kafiću na Ciglanama
Avaz / Ilustracija
U ponedjeljak navečer, oko 22 sata, u ugostiteljskom objektu Rio u ulici Ciglanska u Sarajeva, došlo je do masovne tuče, a onda i do upotrebe vatrenog oružja.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povrijeđenih osoba, dok su u tuči povrijeđeni H.H., P.S. i V.E., svi nastanjeni u Sarajevu.

Povrijeđenim osobama je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. Dr. Abdulah Nakaš", gdje su od strane ljekara kod navedenih lica konstatovane lakše tjelesne povrede.

"Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti), slobode su lišeni P.S., rođen 1978. godine u Sarajevu i V.E., rođena 1984. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a P.S. i VE. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a.

Policijski službenici, dodaje se, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije