Sarajevo: Policijski sat prekršilo 46 osoba, jedna osoba odvedena u prinudnu izolaciju

Radiosarajevo.ba
Sarajevo: Policijski sat prekršilo 46 osoba, jedna osoba odvedena u prinudnu izolaciju
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Ilustracija / (Na slici nije događaj iz teksta)

Sarajevski policajci i sinoć su kažnjavali osobe koje su prekršile policijski sat.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros je saopćeno kako su, tokom protekla 24 sata, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS izdali 46 prekršajnih naloga zbog kršenja zabrane kretanja između 20 i 5 sati.

Ovo znači da su, u prosjeku, svakih 11 ili 12 minuta pronalazili nekog ko nije smio biti vani.

"Također, izdato je i 35 prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o obaveznoj socijalnoj fizičkoj distanci i obaveznom korištenju zaštitne maske ili drugog prigodnog predmeta za vrijeme kretanja na javnom prostoru", navode iz MUP-a.

U proteklih 24h policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo izvršili su kontrolu poštivanja mjera izolacije izrečenih od strane nadležnih inspekcijskih organa u 550 slučajeva, te tom prilikom 24 lica nisu zatečena na datoj adresi o čemu su sačinjene službene zabilješke i dostavljene nadležnim inspekcijskim organima.

"Jedno lice, inicijala H. K. je, u saradnji sa ekipom JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, sinoć u 20.20 sati, smješteno u objekat za prinudnu izolaciju na Bjelave, obzirom da u ranijem periodu, u više navrata nije zatečen na adresi, odnosno, nije poštovao izrečenu mjeru izolacije. Pored toga što je u prinudnoj izolaciji, o svemu će biti upoznata nadležna inspekcija, kako bi preduzela zakonom propisane mjere na sankcionisanju navedenog lica", dodaju iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije